A tankönyvről


Felfedezés – Kaland – Tudás

Üdvözöljük az angol nyelv varázslatos világában!

A Cengage Learning, National Geographic Learning és a Klett Kiadó együttműködésének eredménye a hatkötetes tankönyvcsaládunk, mely a kompetencia alapú nyelvoktatásra alapozva azzal a céllal készült, hogy a nyelvtanulás ne csak feladat, hanem élmény is legyen az általános iskolás tanulók számára.

A Magical World tankönyvcsalád egyedülálló módon vezeti be a diákokat az angol nyelv rejtelmeibe: a tananyag figyelembe veszi egyrészt a korosztály igényeit, másrészt a magyarországi sajátosságokat, illetve teljesen igazodik a NAT követelményeihez. A receptív (listening, reading) és produktív (speaking, writing) készségek fejlesztését a jól strukturált, egymásra épülő feladatok mellett a National Geographic páratlan képanyaga is segíti.

A világ, és ami benne van!

A Magical World lehetővé teszi, hogy a nyelvtanulók érdekes témákon keresztül ismerkedjenek meg nemcsak az angol nyelvvel, hanem az őket körülvevő „varázslatos” világgal is. Innovatív, modern szemléletével a sorozat a multikulturális megközelítést képviseli: a sorozat két szereplőjének, Jack-nek és Olivia-nak a segítségével a diákok messzi tájakra eljuthatnak, megismerkedhetnek számukra ismeretlen kultúrákkal és a nyelven keresztül saját személyiségük, identitásuk is formálódhat. Így az angol nyelv átadásán kívül szerzőnk, David A. Hill a ‘cultural exploration and mediation’ (Corbett – 2009) – kultúrák felfedezésére és közvetítésére is nagy hangsúlyt helyezett a kézirat megírása során.

Tervezzük együtt a jövőt!

Külön érdekessége a sorozatnak, hogy gyakorló pedagógusok a sorozat minden egyes kötetének fejlesztésében részt vesznek, ezzel segítenek nekünk a megfelelő tananyag összeállításában és a tankönyvet használó tanárok és nyelvtanulók igényeinek felmérésében.

Együttműködésben a National Geographic és a Cengage Learning-gel

ng+cengage-300x86 Kiadónk a Magical World sorozatot a Cengage Learning és National Geographic Learning ELT sorozataiból adaptálta. Szerzőnk a kompetencia alapú nyelvoktatás ismérveit követve, a NAT követelményeinek megfelelően építette fel a magyarországi adaptáció anyagát, tekintetbe véve a helyi sajátosságokat és a tanári igényeket. A Cengage Learning általános iskolásoknak, középiskolásoknak és felnőtteknek szóló nyelvkönyveket készít, és a National Geographic Society képeit, térképeit, videóit és újságcikkeit is terjeszti.